Der er noget galt!

Denne verden er dybt forskruet og jeg er målløs. Her forleden fangede jeg min lille niece på 6 år i at tage lipgloss på, det får hun lov til at lege med engang imellem, men derefter bad hun mig at gå fordi at hun skulle tage en selfie. Jeg kunne selvfølgelig ikke holde mig væk, og det var som at se mig selv, tage et selfie. Hun lignede et lille voksent menneske.

 

Jeg vidste ikke om jeg skulle grine eller græde. Til dels syntes jeg det var yderst morsomt, men samtidig havde jeg mest lyst til at tage hende, omfavne hende og bede hende om aldrig at blive voksen. Tiden flyver afsted, og jeg føler at det var i går at hun tog sine gummistøvler forkert på og at hun ikke kunne sige Moster, så det blev til Mosti i stedet.

 

IMG_2343

 

 

FullSizeRender

 

Men hele situationen fik mig til at tænke. Tænke over hvilke forbilleder vi kvinder er for de her små piger som en dag også vokser og bliver til voksne kvinder. Hvilke værdier er det vi gerne vil opdrage de her piger med.

 

Vil vi virkelig gerne være de forbilleder der lærer dem at de ikke er smukke uden dullegrej? Eller vil vi gerne opdrage dem til at have det godt med dem selv både med og uden make-up?

 

Jeg oplevede for kort tid siden i en gruppe jeg er medlem af på Facebook som handler om make-up og tips omkring Make-up, der var en pige som havde lagt et billede op af sig selv, hun ville gerne have feed back på hendes make-up. Hun afslutter med at skrive at hun er 10 år gammel, så folk skal lige bære over med hende.

 

Jeg tabte kæben.. Bogstavelig talt.. 10 år og feed back på make-up? Ikke nok med det, kommenterede flere af de kvinder som var en del af gruppen opslaget med om hun ikke liiiige skulle have plukket hendes øjenbryn til? Der væltede jeg nærmest ned af stolen og fik min kaffe galt i halsen.. The fuck? – Jeg troede nærmest ikke mine egne øjne. Jeg kunne ikke lade vær med at tænke ”skrev du virkelig lige det”? – Men det gjorde de, og de mente et dybt seriøst. Det var ikke til at fatte. Der nu også en del som skrev at hun var smuk som hun var og hun ikke skulle gøre noget ved hendes bryn. Administratoren af gruppen, blev ved med at slette de ”positive” kommentarer og derefter skrive at alle kommentarer der ikke var relevante for opslaget ville blive slettet og at vi skulle forholde os til spørgsmålet.

 

Der fik jeg psykose og en hjerneblødning på samme tid.

 

Det kan simpelthen ikke være rigtig at vi som voksne kvinder ikke kan stå op for og forsvare vores små kvinde mennesker, beskytte dem og fortælle dem at de er smukke som de er. Med sammenvoksede øjenbryn eller ej.

 

IMG_1981

 

 

IMG_1982

 

Tænk hvis der var nogle der havde sagt det til hendes datter. Jeg ved præcis hvordan jeg havde reageret hvis der var nogle der havde oplyst min datter om hvordan hun skulle se ud. De havde fået en opsang fra de varme lande og en F finger med på vejen. Det ville skære dybt i mit hjerte hvis folk talte sådan til min datter.

 

Jeg bliver edder gal i skralden, måske er det bare mig der er emsig, men jeg syntes at vi har et ansvar. Et ansvar at de små mennesker som skal gå i vores fodspor lære at vokse op med nogle smukke og sunde værdier. At de vokser op og lærer at elske dem selv for hvem de er og hvordan ser ud og ikke for hvad make-up gør ved dem eller for at få et andet menneske til at kunne lide dem.

 

Jeg forstår at der er forskel på at få lov til at lege, udklæde sig og gå rundt i sin mors stilletter, det gør alle små piger, de ser op til deres mødre og alle andre kvinder i deres liv, men der må være en grænse mellem leg og til at de i en alder af 10 år skal have bekræftet deres make-up af en gruppe kvinder som intet bedre har mellem ørene end at kritisere en 10 årig!

 

 

Hvis jeg en dag er så heldig at få mine egne børn, så vil jeg kæmpe med ild og sjæl for at de forbliver børn og forbliver barnlige så længe som muligt. Børn har for travlt og er for ivrige efter blive vokse. Det er sørgeligt.

 

Xx

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s