Jeg glemmer at mærke mig selv

I dag er det fredag. Og jeg har fri. Fri fra arbejde og fri for aftaler. Så da jeg vågnede denne morgen føltes jeg lettelse og en afslappende fornemmelse i kroppen. Jeg vågnede kl. 07.15 ca, og nu kl. 10.15, ligger jeg stadig i sengen. Gardinerne var kl. 10.00 stadig trukket for. Jeg åbnede vinduet satte mig i vindueskarmen og tog en dyb indånding. Jeg åbnede op for mine sanser, jeg var i nuet og jeg betragtede min situation som den var, stille og uskyldig. Bilerne på Vigerslev Allé drøner forbi i hastighed, mens cyklerne langsomt prøver at følge med i hverdagens stres. Men der sad jeg. Med morgen, hår, oversize t-shirt og et ansigt så indtørret som en rosin efter nattens søvn.

Det gav mig lyst. Lyst til at skrive. Lyst til at være fri og begive mig ind i min verden hvor jeg kan være mig. Ind i min verden hvor jeg kan sætte mine følelser ned på digital papir.

Jeg fik i de korte 10 minutter lov til at mærke mig selv og give mig selv tid. Tid til at være stille for en stund uden at skulle forholde mig til noget som helst. Hverken, veninder, venner, arbejde, træning, familie eller sociale medier. Jeg skulle absolut intet forholde mig til udover mig selv og mine sanser.

Dette fik mig selvfølgelig til at tænke at jeg ofte ikke har tiden, pladsen eller overskuddet til at tænke på mig selv. Da det ofte er alle andre der fylder hele min hverdag. Hvis det ikke er min veninder der fylder, så er det min familie og hvis det ikke er familie så er det arbejde. Det ene overtager det andet og der er aldrig rigtig en mulighed for at jeg giver mit eget væsen den ro og den plads som mit væsen har behov.

Jeg føler lidt at jeg er nødsaget til at tilføje at der er mange af de ting der sker i min hverdag og i min fritid er ting som jeg selv kaster mig ud i, projekter som jeg selv takker ja til og ting som jeg selv opfordre til at gøre, jeg tager det fulde ansvar for den stres jeg nu engang ofte får og har, alle de ting jeg har gang i gør jeg af kærlighed. Kærlighed for min familie, kærlighed for mine veninder og kærlighed for at hjælpe andre mennesker der har behov for det. Om det er en fremmed på gaden eller om det er en kollega. Jeg gør de ting jeg gør fra hjertet og ikke fordi at folk udefra pådutter mig disse ting.

Men netop fordi at jeg gør disse ting, så glemmer jeg ofte mig selv. Jeg glemmer ofte kærligheden til mig selv. Jeg glemmer at fokusere på de helt bitte små ting som gør mig glad. Jeg ved ikke noget bedre end at være helt alene, tænde nogle stearinlys, sætte noget god musik på med en afslappende vibe, åbne en flaske vin og sætte mig ned foran min digitale dagbog og lade det hele flyde ud. I det øjeblik, der mærker jeg mig selv allermest. Der er ingen andre til at påvirke mig udefra. Det er kun mig. Mine tanker, mine følelser og mine sanser. I det øjeblik elsker jeg mig selv allermest.

Den følelse har jeg ikke haft i mange måneder. For der har ikke været plads til mig. Mit hjerte gør faktisk lidt ondt i øjeblikket som dette bliver skrevet. For man burde ikke glemme sig selv. Man burde altid sætte sig selv først og altid fokusere på sig selv og tage sine egne behov først.

Jeg tror på, at hvis du ikke sætter dig selv først og sørger for at pleje dig selv, så har du også rigtig svært at pleje andre forhold som betyder noget for dig.

Jeg ved i hvert fald at hvis jeg ikke plejer mig selv og giver mig selv tid og plads til at være mig, så bliver jeg en rigtig dårlig veninde, kollega og endnu værre en rigtig lorte datter.

Mit svigt til mig selv, har også resulteret i at jeg flere gange har skubbet min mor væk, når hun har taget kontakt til mig. Jeg har svaret meget kortfattet på hendes sms’er og når hun har spurgt om hun måtte ringe til mig har jeg afvist hende på en kærlig måde og sagt at jeg ikke har haft overskuddet og at jeg elskede hende. Min mor, fordi min mor er så dejlig og forstående som hun er, har sagt at hun forstod, men jeg kender min mor. Det gør ondt på hende. Det gør ondt i hendes hjerte og hun til dels føler sig afvist af mig og fordi at hun bliver bekymret.

Men de simple 10 minutter i min vindueskarm gjorde underværker. Mine tanker på digital papir gør underværker og giver mig fornyet energi og har ladet mine batterier halvt op.

Jeg skal blive bedre. Bedre til at være i nuet og mærke mig selv.

 

 

Nu vil jeg ringe til min mor….

 

4 pr. ark den 12-08-2016 kl. 12.50 (kompileret)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s