#Metoo

Jeg har de seneste dage set dette #metoo florere rundt på Facebook. #Metoo er hashtagget for kvinder der har været udsagt for sexual assault. Dette kan være i alle afskygninger. For mig alle tænklige situationer hvor en kvinde føler at der bliver gået over hendes grænse.

Jeg er en pige som altid har været en del af storby livet og gået i byen siden jeg var 16 år gammel. Jeg har mødt rigtig mange mennesker, Kvinder, mænd, i alle farver og alle aldre. Jeg har oplevet at have fået et klap i røven så mange gange at man til sidst nærmest ikke syntes det er en ualmindelig opførsel men bar en “almindelig” ting man som kvinde kan blive udsat for. Jeg har hver gang forsvaret mig selv og min krop og jeg får altid dette smidt i hovedet “Slap af” jeg har endda oplevet at blive kaldt for luder fordi at jeg sagde fra da jeg ikke syntes at det var okay at pågældende fyr tog mig. Konfronterede ham med det. Hans holdning til situationen var at jeg skulle slappe af og at jeg var en luder.

Senest for nogle uger siden var jeg i byen med nogle veninder. Vi havde haft en utrolig hyggelig aften hvor vi havde spist på Zirup og tog på At Dolores efterfølgende. Da jeg er på vej ud fra Toilettet er der en fyr med meget store arm bevægelser der bumper ind i mig. Jeg reagere ved at sige “Hold da op, du er godt nok stor om skuldrene” Han reagere ved at tage fat om mit ene bryst og sige “Det er du godt nok også” – I øjeblikket han tog fat i mit bryst overskred han min grænse. Jeg syntes ikke at det var okay på nogle måde at han skulle rage på mig. Han havde, ham fyren som jeg ikke anede hvem var, lige taget på mig. Han havde mærket på mig. Han havde rørt min krop. Han havde på alle tænklige måder overtrådt så stor en grænse for mig at klappen faldt ned. Jeg kunne ikke lade det ligge.

Jeg tog fat i ham og spurgte ham om hvad han havde gang i. Hans forsvar var at det havde jeg jo også gjort med ham. Jeg forklarede denne fyr af en idiot at jeg ikke havde rørt ham, blot kommet med en kommentar omkring hans store armbevægelser og hvordan han kunne retfærdiggøre dette ved at tage på mig. Da jeg ikke vil give slip på emnet, så begynder han at spille op til at vi skulle slås. Endnu engang er jeg fuldstændig målløs og må simpelthen spørge ham om han er seriøs og om han virkelig vil prøve at retfærdigøre situationen nu ved at vi skal slås. Mand mod kvinde. Kvinde mod mand. lige her. Midt i gangen til toiletterne. Hans kammerater kommer nu ham til undsætning.

Jeg forklarer dem hvad der er sket. Deres svar er “Roooolig nu” “Slap nu af” “Det er okay” – Nej, det er fandme ikke okay på nogle måder. Det fandme ikke okay at han uden nogen skam i livet sætter hele klør fem omkring mit ene bryst og mærker sig frem. Jeg skal fandme ikke slappe af og jeg skal på ingen måde og under ingen omstændigheder tage det roligt.

Jeg forstår ikke hvorfor han ikke bare kunne have været en mand og givet mig en undskyldning og indrømme hans fejl istedet for at begynde at spille op til kamp. WTF!

Min aften sluttede brat der. Jeg havde på ingen måde lyst til at feste videre med mine veninder. Jeg ville hjem.

Jeg var så ked af det. Jeg følte mig trådt på og ydermere følte jeg at min situation blev latterlig gjort. Jeg kunne bare slappe af. Jeg følte at mine følelser omkring hele situationer blev gjort til grin for det var jo okay det hele. Jeg følte ikke at mine følelser blev taget seriøst.

Jeg nægter simpelthen at tro på at fyren fra min aften syntes at det havde været ligeså ligegyldigt hvis det var sket for hans veninde som han var sammen med den aften. Det kunne måske også være at han havde en lillesøster som kunne være ligeså uheldig at møde en fyr som ham selv eller en mor, kusine, tante etc.

Seksuel krænkelse sker og det sker hele tiden. Det sker i alle former og afskygninger. Det er ikke situationer som skal dæmpes, køles ned eller latterliggøres på nogen måde. Det er et menneske med følelser som bliver udsat for dette. Et menneske som har ret til at sige fra uden at skulle blive gjort til grin med.

Jeg håber at opmærksomheden omkring dette vokser i takt med at flere og flere kvinder deler ud af deres historier.

 

#METOO!

Skærmbillede 2017-10-22 kl. 20.01.55

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s